Vi har et bevisst forhold til miljøet i Vaaganhuset, og vi har vært en sertfisert Økoturismebedrift siden 2015.
 

Det medfører at vi gjennom godkjenningen skal ha en gjennomgang av hele bedriften for å minske vårt CO2 avtrykk, ha bevisst forhold til våre utslipp, bruke 100% fornybar energi, ureist og kortreist mat, lokal drikke og mest mulig økologisk mat og drikke.

 

Vi er også opptatt av den gode vertsskapsrollen, og i formidling av vår historie fra nær og fjern fortid, våre natur og kulturverdier.

 

Vi har blant annet gått til anskaffelse av el-firmabil, dokumentert at vårt strømabbonement er 100% fornybar, vårt web-hotell for denne siden drives av vindkraft , vi har kjøpt klimakvoter for å dekke opp våre flyturer for firmaet,vi har lyspærer klasse A i alle lamper, vi foretrekker gjenbruk av møbler, tekstiler etc framfor nye ting.

 

Kort sagt, vi skal ha et bevisst forhold til de innkjøp og de aktiviteter som foregår i Vaaganhuset uten å bli fanatisk. Ved en veloverveid tankegang når det gjelder miljøet bidrar vi til bevisstgjøring av oss selv og våre gjester. Målet vårt er en bærekraftig bedrift i et trivelig miljø.